Aandachtspunten promotors

QUALITY, NOT QUANTITY, IS OUR MEASURE

Deze richtlijnen voor promotors zullen stap voor stap worden geoptimaliseerd totdat alle richtlijnen, zoals voorgeschreven door de Vechtsportautoriteiten, worden vervuld. 

 

PROMOTOR LICENTIE

Alle promotors die in samenwerking met de ISKA een gala willen organiseren moeten verplicht in het bezit zijn van een ISKA promotor licentie. Deze licentie kan door de promotor in samenspraak met de ISKA worden aangevraagd. Hieraan zijn vooralsnog geen kosten verbonden. Alleen externe kosten zoals aanvraag VOG worden door de promotor gedragen. Indien de richtlijnen van de Vechtsportautoriteit worden aangepast met deadlines zal ook de promotor aan deze richtlijnen moeten voldoen.

 

VERZEKERING

Bij een ISKA evenement zijn de deelnemende vechters verzekerd tegen blijvend letsel. Hierop gelden enkele uitzonderingen. Meer informatie over de verzekering vindt u hier.

 

VEILIGHEID

De promotor legt voor zijn evenement een kort concept van de beveiliging tijdens het gala voor. Dit concept moet minimaal 7 werkdagen voor het evenement bij de ISKA voorliggen. De reden hiervoor is ten ten eerste de veiligheid van de ISKA officials zelf en ten tweede moet en wil de ISKA zich kunnen verantwoorden t.o.v. gemeentes en de Vechtsportautoriteit.

WEDSTRIJDBOEKJE

Alle deelnemende vechters moeten in het bezit zijn van een wedstrijdboekje van een gerenommeerde kickboksbond. Hebben ze dit niet dan zijn ze verplicht voor deze partij (en toekomstige partijen) een ISKA-boekje aan te schaffen. Op de wedstrijddag wordt alleen het formulier ingevuld en betaald. Het boekje wordt in de week na het evenement naar de sportschool van de vechter gestuurd.

Het erkennen van een wedstrijdboekje van een andere bond kan alleen als de vechter dit boekje ook daadwerkelijk bij zich heeft!!

Alle deelnemende vechters (ook die die een boekje van een andere bond kunnen voorleggen) MOETEN het lidmaatschap van de ISKA voor het betreffende jaar (nu dus 2018) hebben betaald. De contributie moet, indien nog niet betaald, op de dag van het gala worden betaald. De contributie bedraagt €10,- per jaar. Aanmelden en betalen kan ook van tevoren online. De online aanmelding is een complete aanmelding met boekje (€15). Aanmelden kan via:

http://www.iska-netherlands.eu/lid-worden/

 

MATCHMAKING

De matchmaking moet van een dusdanig niveau zijn dat de start van het gala niet meer dan maximaal een half uur (30 minuten) vertraging oploopt. Uitzonderingen zoals vechters met overgewicht, sportscholen die te laat komen etc. mogen geen invloed hebben op de starttijd van het evenement.

 

GEWICHTSVERSCHIL VECHTERS

Het gewichtsverschil tussen twee jeugdvechters t/m 17 jaar mag maximaal 2 kg bedragen. Hier is generlei tolerantie mogelijk.

 

LEEFTIJDSVERSCHIL VECHTERS

Het leeftijdsverschil tussen twee jeugdvechters mag maximaal anderhalf jaar (18 maanden) bedragen. Hiervan wordt in geen geval afgeweken.

 

DEMO PARTIJEN

Demo partijen zijn bij de ISKA niet toegestaan, op welke manier dan ook. Wel mogen er demonstratie trainingen worden ingepland zoals padstraining etc.

 

MINIMUM LEEFTIJD VECHTERS

Gematcht worden vechters van 10 jaar en ouder. Jeugdpartijen van vechters jonger dan 10 jaar zijn bij de ISKA niet toegestaan. Ook niet op matten.

Het enige wat wel mogelijk is zijn semicontact partijen op matten maar dan wordt volgens het ISKA semi-contact reglement gescheidst en gejureerd en hiervan wordt dan ook in geen geval afgeweken.