Over

Oorspronkelijk opgericht als de “International Sport Karate Association”, ontstaan uit het Amerikaanse “Full-Contact Karate”, wordt ISKA nu ook wereldwijd erkend als de “International Sport Kickboxing Association”.

Sinds 1986 heeft ISKA een belangrijke standaard gezet voor professionaliteit en integriteit en kan worden gezien als ’s werelds meest erkende sanctie- en regelgevende instantie voor vechtsport en competitieve vechtsporten. ISKA is voortdurend actief op het gebied van training en het certificeren en bijwerken van regels en voorschriften.

De evenementen die door de ISKA wereldwijd worden georganiseerd (in meer dan 38 landen) worden druk bezocht en wereldwijd uitgezonden door tv zenders. Of het nu gaat om de Amerikaanse OPEN ISKA World Martial Arts kampioenschappen die jaarlijks in Disney World worden georganiseerd en op ESPN worden uitgezonden, of de GLORY World Series, internationaal uitgezonden door meerdere tv zenders, STRIKEFORCE MMA op CBS en SHOWTIME, Bellator op SPIKE evenals de K-1 wereldwijd of de Chuck Norris ‘World Combat League. DE ISKA is wereldwijd aanwezig.