Richtlijnen sportscholen

QUALITY, NOT QUANTITY, IS OUR MEASURE

Deze richtlijnen voor sortscholen zullen stap voor stap worden geoptimaliseerd totdat alle richtlijnen, zoals voorgeschreven door de Vechtsportautoriteiten, worden vervuld. 

 

VERZEKERING

Bij een ISKA evenement zijn de deelnemende vechters verzekerd tegen blijvend letsel. Hierop gelden enkele uitzonderingen. Meer informatie over de verzekering vindt u hier.

 

WEDSTRIJDBOEKJE

Alle deelnemende vechters moeten in het bezit zijn van een wedstrijdboekje van een gerenommeerde kickboksbond. Hebben ze dit niet dan zijn ze verplicht voor deze partij (en toekomstige partijen) een ISKA-boekje aan te schaffen. Op de wedstrijddag wordt alleen het formulier ingevuld en betaald. Het boekje wordt in de week na het evenement naar de sportschool van de vechter gestuurd.

Het erkennen van een wedstrijdboekje van een andere bond kan alleen als de vechter dit boekje ook daadwerkelijk bij zich heeft!!

Alle deelnemende vechters (ook die die een boekje van een andere bond kunnen voorleggen) MOETEN het lidmaatschap van de ISKA voor het betreffende jaar (nu dus 2018) hebben betaald. De contributie moet, indien nog niet betaald, op de dag van het gala worden betaald. De contributie bedraagt €10,- per jaar. Aanmelden en betalen kan ook van tevoren online. De online aanmelding is een complete aanmelding met boekje (€15). Aanmelden kan via:

http://www.iska-netherlands.eu/lid-worden/

 

GEWICHTSVERSCHIL VECHTERS

Het gewichtsverschil tussen twee jeugdvechters t/m 17 jaar mag maximaal 2 kg bedragen. Hier is generlei tolerantie mogelijk.

 

LEEFTIJDSVERSCHIL VECHTERS

Het leeftijdsverschil tussen twee jeugdvechters mag maximaal anderhalf jaar (18 maanden) bedragen. Hiervan wordt in geen geval afgeweken.

 

DEMO PARTIJEN

Demo partijen zijn bij de ISKA niet toegestaan, op welke manier dan ook. Wel mogen er demonstratie trainingen worden ingepland zoals padstraining etc.

 

MINIMUM LEEFTIJD VECHTERS

Gematcht worden vechters van 10 jaar en ouder. Jeugdpartijen van vechters jonger dan 10 jaar zijn bij de ISKA niet toegestaan. Ook niet op matten.

Het enige wat wel mogelijk is zijn semicontact partijen op matten maar dan wordt volgens het ISKA semi-contact reglement gescheidst en gejureerd en hiervan wordt dan ook in geen geval afgeweken.